Vuoden kissa -kilpailu

Siperiankissan Ystävät ry palkitsee vuosittain yhdistyksen jäsenistön kissoja Vuoden kissa -palkinnoilla.

Yhdistys on perinteisesti palkinnut vuosittain näyttelyissä menestyneitä kissoja ja tätä perinnettä jatketaan edelleen. Yhdistyksessä on kuitenkin viime vuosina kiinnitetty huomiota myös siihen, että Vuoden kissa- kisa on palvellut vain hyvin pientä osaa jäsenistöstä, näyttelyharrastajia. Totuus kuitenkin on, että jokainen siperiankissa ja neva on huomionsa ansainnut ja tästä syytä Vuoden kissa -kisaa uudistettiin vuonna 2020 ja luotiin kolme täysin uutta erikoisluokkaa, jotka sopivat aivan kaikille.

Näyttelyluokat

Näyttelykissat palkitaan seuraavissa luokissa:

  • Aikuinen uros
  • Aikuinen naaras
  • Kastraattiuros
  • Kastraattinaaras
  • Nuori
  • Veteraani
    Lisäksi palkitaan yhdistyksen Vuoden kasvattaja (näyttelytulosten perusteella).

Erikoisluokat

Vuoden terapiakissa

Onko sinulla ihana kissa, joka esimerkiksi
- lohduttaa, kun sinulla on huono päivä
- ilahduttaa olemassaolollaan myös muita
- omaa vastustamattoman hurinamoottorin
- hieroo kipeitä jäseniäsi
- on aina läsnä ja kuuntelee
- auttaa arjen askareissa

Vuoden seikkailija

Onko sinulla utelias kissa, joka esimerkiksi:
- rakastaa ulkoilua
- pitää huiska- tai kärpäsjahdeista sisätiloissa
- löytyy mitä kummallisimmista paikoista
- tykkää matkustamisesta
- on aina valmiina uuteen seikkailuun

Vuoden sohvanvaltaaja

Onko sinulla kissa, jonka mielestä sohva on yksinkertaisesti maailman paras paikka, ja joka:
- ei väisty suosiolla lempipaikaltaan
- viihtyy mitä ihmeellisemmissä asennoissa
- on sitä mieltä, että sohva on materiaaliltaan raapimapuuta mukavampi kynsien teroituspaikka
- on aina valmis istumaan lähellesi sohvalle

Säännöt

Osallistumisoikeus:

Siperiankissan Ystävät ry:n Vuoden kissa -kilpailuun voi osallistua yhdistyksen jäsenen omistama Suomessa asuva siperiankissa. Mikäli kissalla on useampi omistaja, tulee kaikkien omistajien olla SIBY ry:n jäseniä, jotta kissa voi osallistua kilpailuun.

Jotta kissa voidaan palkita Vuoden kissa-kisassa, täytyy kaikkien omistajien olla liittynyt jäseneksi kyseisenä vuonna viimeistään 30.10. mennessä.

Näyttelyluokkiin osallistuminen:

Vuoden kissa -kilpailussa kilpaillaan useammassa eri näyttelyluokassa ja lisäksi kolmessa eri erikoisluokassa. Näyttelyluokkiin yhdistyksen jäsenten kissat osallistuvat automaattisesti eikä erillistä ilmoittautumista tarvita. Edellä mainittujen luokkien tulokset katsotaan suoraan Omakissa-järjestelmän kissapistelaskennasta, eli pistelasku on sama kuin Suomen Kissaliitolla.

Kasvattajaluokkaan osallistuminen:

Yhdistyksen jäsenkasvattajat voivat osallistua Vuoden kissa-kisan kasvattajaluokkaan täyttämällä osallistumiskaavakkeen. Osallistuessa ilmoitetaan menneeltä vuodelta viiden menestyksekkäimmän kasvatin parhain näyttelytulos. Näyttelytulos voi olla saatu suomalaisesta tai ulkomaalaisesta näyttelystä. Ulkomaalaisesta näyttelystä saatu tulos tulee olla lisättynä OmaKissa-järjestelmään. Osallistumisaika on avoinna vuosittain 1.1.-28.2. välisen ajan. Veteraaniluokan tuloksia ei huomioida kasvattajaluokassa.

Tulokset ovat parhaimmasta alenevaan suuntaan seuraavat: BIS, TP, VP, SERTI, EX1. Eri luokista saadut sertit katsotaan kasvattajaluokassa saman arvoisiksi. Jos kahden kasvattajan kesken tulokset menevät tasan esimerkiksi siten, että kaikilla viidellä kasvatilla on tulos BIS, mutta toisella kasvattajalla on tämän lisäksi mukaan ilmoitetuilla kasvateillaan enemmän VP-tuloksia, katsotaan tämä kasvattaja voittajaksi.

Jos tulokset menevät tästäkin huolimatta tasan, otetaan tällöin huomioon Kissaliiton kissapistelaskennan lisäpisteet.

Erikoisluokkiin osallistuminen:

Erikoisluokkiin voit osallistua lähettämällä tarinan ja kuvan kissastasi osoitteeseen sibyry(at)gmail.com. Osallistumisaika on avoinna joka vuosi aina marraskuun ajan.

Palkitseminen

Näyttelyluokkien tulokset katsotaan suoraan OmaKissa-järjestelmän kissapistelaskennasta, eli pistelasku on sama kuin Suomen Kissaliiton Vuoden kissa-kilpailussa. Yhdistys palkitsee vuosittain diplomilla kolme parasta kissaa kaikista näyttelyluokista. Lisäksi kunkin luokan 1. sijalla sijoittunut kissa palkitaan yhdistyksen Vuoden kissa-ruusukkeella.

Erikoisluokkien voittajat valitaan Facebookissa käytävällä yleisöäänetykselle aina joulukuun aikana.

Voittajat palkitaan yhdistyksen sääntömääräisessä kevätkokouksessa.

Yhdistyksen hallituksella on kaikissa luokissa päätösvalta epäselvien tulosten hyväksymiseen/hylkäämiseen.

Tulokset